پروژهپروژه های تئوری کارشناسی
مقاله معرفی قطعات الکترونیکی
دانلود مقاله معرفی و آشنایی با قطعات الکترونیکی
قطعات الکترونیکی تنوع بسیار زیادی دارند. بعضی ازآنها بصورت پکیج های خاص و منحصراً از سوی کارخانجات و شرکت های خصوصی مورد استفاده قرار می گیرند و بعضی هم برای استفاده عمومی طراحی و عرضه می شوند(مثل دیود های یکسوساز که تقریباً در همه وسایل الکترونیکی که با برق شهری کار می کنند، دیده می شود.) .
در زیر مقاله ای در این خصوص می توانید دانلود کنید.
۱- مقاومت ها
مقاومت های الکتریکی از مهمترین و اصلی ترین اجزای هر مدارالکتریکی هستند که برای کاهش جریان مدار به مقدار مشخص و یا افت میزان ولتاژ به مقدار معینی به کار می روند.
۲- دیودها
یکی دیگر از انواع قطعات الکترونیک ، دیود ها هستند. دیود در مدار های الکتریکی اجازه حرکت جریان را فقط از یک طرف میدهد و به همین علت یک سو کننده نیز نامیده میشود.
۳- ترانزیستورها
ترانزیستورها دارای سه نوع هستند
-
توانزیستور NPN : از ترانزیستور NPN به عنوان سوئیچ ، تقویت کننده و تقویت کننده جریان در مدارات استفاده میشود
-
ترانزیستور PNP : عملکرد توانزیستور PNP مانند ترانزیستور NPN است و فقط جهت جریان آن خلاف جهت جریان ترانزیستور NPN است
-
فوتو توانزیستور : این ترانزیستور بر اساس نور و شدت آن عمل میکند و کاربرد های فراوانی دارد چراغ های اتوماتیک خیابان ها و کنترل خودکار شدت نور خیابان ها.
۴- سلف ها
سلف یا همان سیم پیچ که از پیچیدن یک یا چند دور سیم به دور هسته ای (چه از نوع میله فریت و یا بدون هسته یا به اصطلاح با هسته هوا) پیچیده میشود.
سلف میتواند جریان الکتریکی را درون خود ذخیره کند و مانند خازن که در برابر تغییرات ولتاژ مقاومت نشان میدهد، سلف هم در برابر تغییرات جریان مقاومت یا بهتر است بگوییم واکنش نشان میدهد.
۵- خازن ها
خازن های الکتریکی برای ذخیره سازی بار الکتریکی استفاده میشود. معمولا این ها در کنار مقاومت های الکتریکی در مدار های الکتریکی استفاده میشود خازن های الکتریکی کاربرد های زیادی در مدارهای الکتریکی دارند به عنوان مثال در مدار های فیلتر ، خازن الکتریکی به عنوان عبور دهنده سیگنال AC و مانع از عبور سیگنال DC عمل میکند . خازن های الکتریکی ۲ نوع دارند که یک نوع پایه + و – آن مشخص شده است باید مطابق با آن ها در مدار قرار بگیرد و در نوع دیگر خازن الکتریکی از هر طرفی میتواند روی برد مدارچاپی مونتاژ شود.
دریافت فایل :
دانلود مقاله آشنایی با قطعات الکترونیکی
حجم فایل : ۳ مگابایت
فرمت فایل : PDF
تعداد صفحه : ۳۴ صفحه
توجه:
رمز فایل : www.gselectronic.ir