آشنایی با مانیتورینگ صنعتی
آشنایی با سیستم های مانیتورینگ صنعتی (HMI) و کاربرد آن
امروزه در کارخانجات و واحد های بزرگ صنعتی راهبری سیستمها و ماشین آلات به صورت محلـی و توسط اپراتور خاص برای هر قسمت،به علت گسترگی سایت فاصله بین یونیت ها،حجم بـالای تجهیزات و عدم امکان ایجاد هماهنگی های مورد نیاز بین واحد های مختلف،امکان پذیر نیست و از مجموعه ای به نام سیستم کنترل و مانیتورینگ استفاده می شود.
این مجموعه شامـل دو بخـش زیـر می باشد:
۱- سیستم کنترل :
متشکل از DCS / PLC و سخت افزار های مربوطه کـه مسـتقیما بـا I/O های داخل فیلد در ارتباط هستند.
۲- سیستم Operatingو Monitoring:
این مجموعه در اتـاقی بـه نـام اتـاق مرکـزی یـا Central control Room CCR نصب می شود و اپراتورها از طـریق ایـن واسط ها کنترل واحد ها را انجام می دهند. از آنجاییکه این سیسـتمها رابـــط بـین کـاربـــر و ماشـینآلات موجود در سایت می باشند، بـه آنهـا اجمـالا Human – Machine Interface HMIیا ” رابط بین کاربر – ماشین ” گفته می شود.
در یک CCR بسته به وسعت و برزگی Plant تعدادی کامپیوترو مانیتور قرار دارد که اپراتورها با آنها کار می کنند. شکل زیر شماتیک نیروگاهی را درآلمان نشان می دهد.ساختار رایج در سیستم های مانیتورینگ مدل Client – Server می باشد. در این مدل اطلاعات دریافتی از سیستم کنترل در یک یـا چنـد کـامپیوتر قدرتمنـد بـه نـام Server پردازش شده و سپس اطلاعات لازم به کامپیوتـر های ساده تری که در اختیـار اپـــراتورها قـرار دارد Clientارســال می شود. Serverدر واقع رابط بـین اپراتـور و سیسـتم کنتـرل اسـت . اپراتورهـا مستقیما با Server کاری ندارند و وظیفـه نگهـداری Maintenance کـامپیوتر هـای Server بـر عهده فردی به نام Administrator است.
دریافت فایل :
[ برای دریافت فایل وارد شوید و یا ثبت نام کنید! ]
توجه:
رمز فایل : www.gselectronic.ir